Başkan Neçirvan Barzani: IŞİD’in sonu değil

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklama, “IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon’un bir parçası olan Kürdistan Bölgesi, terör örgütü IŞİD’in başı olan Ebubekir Bağdadi'nin ortadan kaldırılmasını teröre karşı büyük bir koordinasyon olarak görüyoruz” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani: IŞİD’in sonu değil

Bağdat’ın öldürülmesi, IŞİD’in sona erdiği anlamına gelemediği ifade eden Barzani, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon’un bir parçası olan Kürdistan Bölgesi, terör örgütü IŞİD’in başı olan Ebubekir Bağdadi'nin ortadan kaldırılmasını teröre karşı büyük bir koordinasyon olarak görüyor ve başta ABD olmak üzere operasyonun başarılı olası için çabasını ortaya koyan bütün taraflara karşı minnet duymaktadır.

“Ebubekir Bağdadi’nin öldürülmesi IŞİD hilafetinin sona gelmesi için önemli bir adım olarak görüyoruz. Ancak bu adım örgütün sona ereceğinin, IŞİD’in düşüncesi ve ideolojisi yok olacağının anlamına gelmemektedir. Terör eylemlerinin güçlenmesi yönünde tehlikeler hala devam ediyor. IŞİD ve diğer gruplar bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor ve halen dünyanın güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle uluslararası toplumun IŞİD’e karşı işbirliğini sürdürmesi gerekiyor. Bu işbirliğinin sadece askeri anlamda değil, eğitim ve kültürel alanında da desteklerin artırılması, birlikte yaşam ve hoşgörüyü desteklemeli, böylece Bağdadi gibi kişilerin türemediği terörden temizlenmiş bir zeminin oluşturulmalı.”

Kürdistan Bölgesi terörün kökünü kazımak için çok fazla bedel ödedi. Bizim bölgemizde, Irak’ta Ezidi, Hristiyan, Müslüman ve daha birçok dini ve etnik grupların yer aldığı çok sayıda insan terörün tehlikeli yüzüyle karşı karşıya kalmıştır.”