Kürdistan Bağımsızlık Referandumu için net açıklama: ERTELENMEYECEK!

Kürdistan Bağımsızlık Referandumu için net açıklama: ERTELENMEYECEK!

KRD News - Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin Baş Danışmanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) üst düzey yöneticisi Hemin Hawrami, yaptığı açıklamada, 25 Eylül'de yapılacak olan bağımsızlık referandumunun hiçbir şartta ertelenmeyeceğini söyledi.

25 Eylül’de gerçekleştirilecek olan Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun ertlenemesini talep eden Goran ve Kürdistan İslami Hareketi temsilcileri bir araya gelerek toplantı düzenlemişlerdi. Toplantı sonrası her iki parti tarafından yapılan açıklamada Referandum öncesinde meclisin toplanması, Kürdistan parlamentosunun yeniden aktif hale getirilmesi talep edilmişti.

Goran ve Kürdistan İslami Hareketi, bu taleplerinin yanı sıra Referandumun da yapılacak Kürdistan Parlamentosu seçimeri sonrasına ertelenmesini koşuluyla görüşmelerin sağlanabileceğini belirtmişti.

Bu gelişmeler üzerine kişisel twitter adresinden açıklama yapan Hemin Hawrami, Goran ve Kürdistan İslami Hareketi’nin taleplerinin kabul edilmeyeceğine işaret eden bir paylaşımda yaptı. Sosyal medya hesabından referandumun ertelenmesi taleplerine ilişkin, "Kürdistan Referandumunun ertelenmesini isteyenler nedenlerini açıklamak zorundadır. Geri çekilmek yok, "dedi.

Gorran ve Kürdistan İslami Hareketi geçen hafta gerçekleştirdikleri referandumun tartışmalı bölgeler de dahil olmak üzere tüm alanlarda yapılması gerektiğini belirterek, bununla birlikte genel seçimlerin yapılmasının ardından referandumun gerçekleştirilmesi için Bağımsızlık referandumun ertelenmesi görüşünü açıklamışlardı.