PDK: Şengal'de Barışçıl çözüm için temaslara başladık

PDK, PKK'nin Şengal'den barışçıl bir şekilde çıkması için girişim başlatıldığını bildirdi.

PDK: Şengal'de Barışçıl çözüm için temaslara başladık

PDK (Kürdistan Demokrat Parti) Başkanlık Konseyi Üyesi Ahmed Kani, "PDK PKK'ye, Şengal'den barışçıl bir şekilde çıkması için üst düzeyde temasta bulundu. Barışçıl bir şekilde çıkmaları için her yolu deneyeceğiz” dedi.

Rudaw'ın internet sitesinde yer alan haberde, Kani ayrıca, "Nasıl Kobani'de Peşmerge Güçleri'ne ihtiyaç kalmadığında Başkan Mesud Barzani'nin talimatıyla peşmerge geri döndüyse, PKK de Şengal'de kendilerine ihtiyaç olmadığı için çekilmeyi kabul etmelidir” ifadesini kullandı.

Haberde, PDK'li yetkilinin, PKK'nin, Şengal'de kalmasının Şengal ve Kürdistan Bölgesi için sorun yarattığının farkında olması gerektiğini, Ortadoğu'daki siyaseti iyi anlayıp artık Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) de onların Şengal'de kalmasını istemediğini görmeleri gerektiğini vurguladığı ifade ediliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "PKK'nin Şengal'de hiçbir rolü olamaz. PKK'nin orada bulunması bölge halkının geri gelip topraklarına kavuşmasına da engel teşkil ediyor” demişti. Geçtiğimiz hafta Başbakan Neçirvan Barzani de verdiği bir röportajda, PKK'nin mutlak surette Şengal'den çekilmesi gerektiğini belirterek, ”Gerekirse güc kullanmak zorunda kalabiliriz ” ifadesini kullanmıştı.