Kürdistan ekonomisi ihracata hazırlanıyor. Bölge ülkelerine elektrik satılacak

Kürdistan ekonomisi ihracata hazırlanıyor. Bölge ülkelerine elektrik satılacak

KRD NEWS - Kürdistan Bölgesel Hükümetinin ABD temsilcisi Sami Abdul Rahman, ABD’nin başkenti Washington’da katıldığı sempozyumda Kürdistan’ın önümüzdeki 10 yıl içinde çevre ve bölge ülkelerine elektrik ihraç edeceğini söyledi.

ABD’nin başkenti Washington'da düzenlenen “Kürdistan: ABD ile Stratejik ve Güçlü Dostluk” adlı sempozyumda konuşan Kürdistan’ın ABD temsilcisi Sami Abdul Rahman, "Bölgemiz için şu yeterli elektriğimiz var ve ileride elektiriği komşu ülkelere ihraç etmeyi düşünüyoruz" dedi.

2003 ile 2013 yıllarını “Altın 10 yıl” olarak tanımlayan Sami Abdul Rahman, bu dönemde yapılan ekonomik reformların Kürdistan’ın ve Kürt halkının gelişmesine önemli etki ettiğini vurgulayarak, "On yılda elde edilenleri hafife almamalıyız. Saddam döneminde yok edilen 4 Bin 500 köy yeniden inşa edildi. "dedi.

IŞİD’e karşı savaş ve bundan kaynaklı mültecilerin akını, Bağdat'tan kesilen yüzde 17’lik bütçe ve uluslararası pazarlardaki petrol fiyatlarındaki düşüşün Kürdistan ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini de söyleyen Kürdistan temsilcisi Rahman, bütçe kesintisi nedeniyle Erbil ve Bağdat yönetimleri arasındaki ilişkinin de kötüleştiğini savundu.