ÖSO komutanı açıkladı: Türk Ordusu ile birlikte Afrin'e saldıracağız

ÖSO komutanı açıkladı: Türk Ordusu ile birlikte Afrin'e saldıracağız

Ahmed Faik - JRD News / Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarından biri olan Tuwar el-Cezire’nin komutanı Muhammed el-Jawhani, Afrin Kantonu’na yönelik düzenlenecek olan saldırının son hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Türk Ordu güçleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarınca başlatılacağını iddia ettiği operasyon hakkında yakın bir zamanda resmi açıklamanın da yapılacağını belirten Tuwar El-Cezire komutanı Muhammed El-Jawhani, Ehli Diyar Ordusunun da katılımı ile birlikte 7000 kişilik silahlı güce ulaşacaklarını söyledi.

Türk ordusu ile ortaklaşa düzenleneceğini iddia ettiği saldırıda Türk ordusunun da katılacağını açıklayan ÖSO komutanı El-JAwhani, Türk Ordusunun ne kadarlık bir güçle olası operasyona katılacağı yönünde ise bir bilgi vermedi.

Türk Ordusu ve ÖSO güçlerinin gerçekleştirmeyi planladığı saldırıya İdlib bölgesinde El-Kaide’nin Hayat Tahris Al-Şam (HTS) örgütü karşısında ağır yenilggiler alan Ahrar Al-Şam örgütünün de Afrin Kantonuna güney yönünden saldırması planlanıyor.

Afrin'e yönelik saldırıların temelinde Rakka'da elde edilen başarılar mı var?

YPG’li Kürt savaşçıların ağırlıkta olduğu Demokratik Suriye Gü.çleri’nin, Amerikan silah desteği ve Uluslararası Koalisyon uçaklarının hava desteği ile IŞİD’in başkenti Rakka üzerine operasyon başlatması Türkiye’de rahatsızlığa neden olmuştu. Rakka’nın 4 tarafının tamamen kuşatılmasının ardından Rakka’daki IŞİD militanlarının yenilgisinin kesinleşmesi ile aynı tarihlerde Türk Ordusu ve Cihatçı ÖSO güçleri, Afrin’e yönelik saldırılarda bulunmaya başlamıştı.

Bu saldırılardan en büyüğü 16 Temmuz tarihinde ÖSO Gruplarından Ehli Diyar Tugayları tarafından başlatılmış ve yaşanan çatışmalarda 25 ölü ve 7 esir veren ÖSO grupları geri çekilmişti.

20 günde Afrin’i alırız demişlerdi

Afrin’e düzenledikleri sonuçsuz saldırıdan 1 hafta öncesinde Yeni Şafak Gazetesine demeç veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarından Ehli Diyar Komutanı Sadık İbrahim, 2 bin kişilik özel birlik kurduklarını belirterek, “Harekat başlarsa 20 günde Afrin'i alırız” demişti.

Afrin’e yönelik operasyon yapmak için hazır olduklarını, 20 gün içinde 2 Bin kişilik özel eğitimli birlikleri ile Afrin’i alacaklarını iddia eden Ehli Diyar Komutanı Sadık İbrahim YPG savaşçıları için ise “Kiralık askerlerden oluşan korkaklar sürüsü” demişti.