Kürdistan Hükümeti Sözcüsü: 'Irak Parlamento heyetiyle görüşme sadece maaşlarla ilgili değil'

Başbakan Mesrur Barzani, Irak Parlamentosu heyetiyle yaptığı görüşmede heyete, “Ciddi niyet olursa sorunlar çözülebilir.” dedi.

Kürdistan Hükümeti Sözcüsü: 'Irak Parlamento heyetiyle görüşme sadece maaşlarla ilgili değil'

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Peşewa Hewramani, Kurdistan24’e verdiği demeçte, Başbakan Barzani’nin Irak Parlamento heyetiyle yaptığı görüşmeye yer vererek, “Bu toplantılarda sadece maaşlar konuşulmuyor, tartışılması gereken birçok konu var. Şu anda yapılan toplantılar daha çok teknik nitelikte. Kürdistan Bölgesi bakanları ve başta Maliye Komitesi üyeleri olmak üzere Irak Parlamentosundan bir heyet çarşamba günü (25 Eylül) Başbakan ile bir araya geldi. Başbakan Mesrur ​​Barzani Irak Parlamento heyetine, ciddi niyet olması halinde sorunların çözülebileceğini söyledi, bunun için de birçok konuda açıklamalara yer verildi.” dedi.

Hükümet Sözcüsü Hewramani, Bağdat’a giden Kürdistan Bölgesi heyetinin sadece maaş konusunu değil, Benim Hesabım projesi dahil birçok konuyu Iraklı yetkililerle görüştüğünü dile getirdi.

“Başbakan, Kürdistan Bölgesi'nde tekel olmaması gerektiğini, hiçbir bankanın tüm süreci tek başına kontrol edemeyeceğini ancak her banka için bir oran belirlendiğini vurguladı.” diyen Sözcü Hewramani, “Petrole gelince, petrol üretiminin maliyeti tartışıldı. Başbakan, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin anayasal haklarına uygun olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.” ifadelerini kullandı.