Kürdistan Bölgesi heyeti Yunanistan’daki ekonomi forumunda

Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani liderliğindeki Kürdistan Bölgesi’nden bir heyet Yunanistan’ın Delfi Ekonomi Forumu’na katılarak pek çok lider ve yönetici ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi heyeti Yunanistan’daki ekonomi forumunda

Yunanistan’ın antik kenti Delfi’de Çarşamba günü başlayan ve bu yıl 7’si düzenlenen Delfi Ekonomik Forumu kapsamında pek çok toplantı gerçekleştiriliyor.

Bugün sona erecek forumda dünya çapında liderler siyasi, kültürel ve ekonomik konuları görüşmek üzere toplantılar gerçekleştiriyor.

Foruma ilk kez katılan Kürdistan Bölgesi heyetine Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani liderlik ediyor.

Heyette yer alan Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Başkan Yardımcısı Daban Şadala, Rûdaw’a yaptığı açıklamada forum çerçevesinde Yunan yetkililerle bir araya geldiğini belirtti.

“Yunanistan’ın tecrübesinden faydalanmak istiyoruz”

Şadala şöyle konuştu:

“Forumda Yunan Başbakanı’nın siyasi ve güvenlik danışmanı ile Dijital Hükümet Bakanı ile bir araya gelme şansı bulduk. Bugün de Turizm Bakanı ile görüştük.

Yunanistan’ın geliri büyük ölçüde turizm ve deniz taşımacılığına bağlı. Birlikte daha yakın çalışmak ve Yunanistan'ın bu deneyiminden yararlanmak için daha sonra turizm bakan yardımcısı ile de görüşeceğiz.”

Talabani’nin bugün bir konuşma yapması bekleniyor.

Rûdaw’a konuşan Forum Başkanı Simon Tsomokos, forumla birlikte bölgede işbirliğini artırmayı, Türkiye ile daha iyi ilişkiler edinmeyi, Akdeniz’de daha iyi ilişkiler kurmayı amaçladıklarını belirterek Balkanların batısının da bir gün Avrupa Birliği’ne üye olmasını beklediklerini söyledi. /Rudaw