Irak'ın Sırbistan Büyükelçisi'nden Kürt parlamentere tehdit

Sırbistan'da 50 gündür gözaltında tutulan Kürt mültecilere yardım etmeyen Irak Büyükelçisi'inin, konuyla ilgilenen Kürt parlamenteri tehdit ettiği ortaya çıktı.

Irak'ın Sırbistan Büyükelçisi'nden Kürt parlamentere tehdit

7 Şubat tarihinde, 4 mülteci Kürt gencinin sosyal medya hesaplarından paylaştıkları Peşmerge resimleri gerekçe gösterilerek, Sırbistan'da 50 gündür gözaltında tutulduğunu ve Irak'ın Sırbistan Büyükelçisi'nin ise gençlere yardım etmediğini konu alan bir haber yayınlamıştık.

BasNews'e konuşan gençler, Sırbistan'ın kendi haklarında sınır dışı etme kararı aldığını ancak paraları olmadığı için ülkelerine dönemediklerini, Irak Büyükelçisi'nin ise 500 dolar karşlılığında yardım edeceğini belirttiğini aktarmıştı.

BasNews'e konuşan Irak Parlamentosu PDK Listesi Parlamenteri Eşwaq Caf, konuyla ilgilenmesi için Irak'ın Sırbistan Büyükelçisi'ne mektup yaazdığını ve kendisine cevap olarak tehdit ve tepki geldiğini belirterek ''Sorunu çözceğine, kendisini karaladığımı söyleyerek beni tehdit etti'' dedi.

Eşwaq Caf, Irak'ın Sirbistan Büyükelçisi'nin tehdit içerien mektubunu Irak Parlamentosu Başkanı, Dışişleri Bakanlığı'na göndereceğini ve bu konuda tavır almalarını isteyeceğini sözlerine ekledi.