Kürdistan’da kış turizmi canlandı, Günde 5 bin turist Kürdistan’a giriş yapıyor

Kürdistan Bölgesi’nde kar yağışında yaşanan artış, turizm acentalarını harekete geçirdi.

Kürdistan’da kış turizmi canlandı, Günde 5 bin turist Kürdistan’a giriş yapıyor

Kürdistan Bölgesi’nde kar yağışında yaşanan artış, turizm acentalarını harekete geçirdi.

Doğal güzellikleriyle tanınan Kürdistan Bölgesi’nde, bu yıl da Korek Dağı’nda kar yağışının yüksek olması Irak’ın orta ve güney kesiminde turistlerin rağbet göstermesini sağladı.

Turizm acentaları başta Irak’ın orta ve güney kesimi olmak üzere birçok bölgeden Kürdistan Bölgesi’ne turist getirmeyi sürdürüyor.

Bu yılın sonbahar ayından itibaren özellikle başkent Erbil’in çevresinde kar yağışının artmasıyla kış turizminde hareketlilik yaşandı.

Aralarında Mısırlıların da olduğu Arap turistler özellikle Korek Dağı’na akın etti.

Rûdaw’a konuşan Iraklı turist Raid Selah,“Burası çok güzel doğal manzaraya sahip. Kürdistan’da, mutlaka görülmeye değer bir yer. Bir kez daha söylüyorum buraya mutlaka gelin. Gerçekten de bu bölgeye geldiğimde hayretler içinde kalıyorum. Müthiş bir yer. Turistler için çok güzel konuklama yerleri var. Bağdat’tan buraya gelerek oldukça uygun tatil yapıyoruz”dedi.

Teleferikle dağa çıkan turistler, orada kar topu oynayarak karın keyfini çıkartıyor.

İsveç’ten Kürdistan’a gelen Kadriye Bawi, “Bizim geldiğimiz yerde de sürekli kar ve soğuk hava hakim. Ancak önemli olan ekonomik kazanç sağlamaktır. İsveç’te olduğu gibi Kürdistan’da içinde bulunduğu şartları değerlendirebilir. Kış sporları burada çok rahat bir şekilde uygulanabilir” diye konuştu.  

Rewandız Turizm Müdürü Çiya Serani, “Kürdistan Turizm Komisyonu’nun 80 turizm acentası ile anlaşması bulunuyor. Günde 5 bin turist Kürdistan’a giriş yapıyor. Bu yılda özellikle Mısır’dan turist Kürdistan’ı ziyaret ediyor” ifadelerini kullandı.