Kürdistan'da tatil kararı 2 Mayıs'a kadar uzatıldı

Kürdistan'da tatil kararı 2 Mayıs'a kadar uzatıldı

Kürdistan Bölgesi hükümeti, resmi kurum ve kuruluşlarda yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kapsamında alınan tatil kararının 2 Mayıs’a kadar uzatılmasına karar verdi.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında haftalık olağan toplantısını video konferans şeklinde gerçekleştirdi.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre, toplantıda, sağlık, ekonomi konularının yanı sıra, hükümetin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) salgınına karşı aldığı tedbir ve planlar görüşüldü.  

Başbakan Barzani, sokağa çıkma döneminde, salgından korunma tedbirlerini elden bırakmadan, vatandaşların yükünü hafifletmek için her türlü çabayı sarfedeceklerini belirtti.

Toplantıda, resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra, tüm okullarda uygulanan tatil kararının 2 Mayıs’a dek uzatılması kararı alındı.

Bakanlar Kurulu ayrıca, salgına karşı ortak mücadele, Irak’taki mali kriz ve Kürdistan Bölgesi’nin haklarını görüşmek üzere Bağdat’a bir heyet gönderilmesi için hazırlık yapılmasına karar verdi.  

Kürdistan Bölgesi hükümeti, Enfal soykırımının 32’inci yıl dönümü vesilesiyle Irak hükümetine, bir kez daha anayasal sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

IŞİD mensuplarının geçtiğimiz hafta Süleymaniye’nin Keleco beldesinde düzenlediği saldırının da ele alındığı toplantıda, terör tehdidinin tamamen ortadan kalkmadığı hatırlatıldı.

Bakanlar Kurulu ayrıca Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı ile Ezidi Kürtlerin Çarşema Sor Bayramı’nı kutladı.