SİHA'lar PKK'nin karagahını bombaladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait İnsansız Silahlı Hava Araçları’nın (SİHA), Erbil’in Sidekan nahiyesindeki Bolê dağını bombaladığı bildirildi. Bombardımanın yapıldığı bölgenin Peşmerge Güçleri’ne ait karargahına yakın olduğu öğrenildi.

SİHA'lar PKK'nin karagahını bombaladı
Rûdaw’da yer alan haberde, Sidakan İlçe Müdürü İhsan Çelebi Türkiye’ye ait SİHA’larının Bolê dağındaki Kani Cizan bölgesini bombaladığını söyledi.
 
İhsan Çelebi, “Bolê dağında bulunan Kani Cizan bölgesinde gerillaların karargâhı var. Bugün söz konusu bölgede gerillalar görülmüş bu nedenle de Türkiye’ye ait SİHA’lar bölgeyi bombaladı” dedi.
 
Bombardımanda can kaybının olup olmadığına ilişkin her hangi bir bilginin olmadığını aktaran Çelebi, saldırının Peşmerge Karargâhına çok yakın bir bölgeye yapıldığını söyledi.
 
Sınır bölgesinde operasyonlar sürüyor
 
Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığı duyuruldu. Karadan başlatılan operasyon kapsamında TSK unsurları Hakurk’un birçok stratejik tepesine mevzilendi. Hakurk, Erbil’in Soran ilçesi sınırında bulunuyor.
 
Bakanlık bir yıl sonra 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını duyurdu. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.
 
Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bu yıl 23 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla operasyon başlattı.(Rudaw)