Kürdistan’da tüm okullarda şehitler için saygı duruşunda bulunulacak

Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanlığı, İran’ın Erbil'e yönelik saldırısında şehit düşenlerin anısına yarın (21 Ocak Pazar) tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu.

Kürdistan’da tüm okullarda şehitler için saygı duruşunda bulunulacak

Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun 15 Ocak günü Erbil'e düzenlediği saldırıyı kınamak ve şehit düşenleri anmak için 21 Ocak Pazar günü tüm okullarda derse başlamadan önce tören düzenleneceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yarın tüm eğitim kurumlarında yöneticiler tarafından, hiç bir mazereti olmayan bu zulüm ve insanlık suçuyla ilgili konuşma yapılacak ayrıca Kürdistan’ın yüksek iradesi ve barış mesajına vurgu yapılacak.

 İran Devrim Muhafızlarının Erbil'e düzenlediği saldırıyı kınamak ve şehitlerin aziz ruhunu anmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında 21 Ocak 2024 Pazar günü, dersler başlamadan önce Ey Reqib Marşı okunacak ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

İran Devrim Muhafızları Ordusu 15 Aralık 2024 gecesi saat 23:30’da başkent Erbil'e 11 balistik füze ile saldırmış, füzelerden 5’i iş insanı Peşrew Dizayi'nin evine isabet etmişti.

Saldırıda Dizayi’nin yanı sıra küçük kızı Jina, misafiri Iraklı iş insanı Kerem Mikhail Saridar ve evinde çalışanı Filipinler vatandaşı hayatını kaybetti. Peşrew Dizayi’nin kızı Jina, 10 gün sonra 1 yaşına basacaktı.