Kürt boksör: Rojavalı kardeşlerim için maça çıkacağım

Kürt boksör: Rojavalı kardeşlerim için maça çıkacağım

Kürt boksör Makwan Amirkhani, bugün ABD’deki maça Rojava’daki Kürt kardeşleri için çıkacağını söyledi.

Bugün New York kentinde düzenlenen Madison Square Garden müsabakasına katılacak olan Kürt dövüşçü Makwan Amirkhani rakibi Shane Burgos karşılaşacak.

Maç öncesi Kürt ulusal renkleri kêsk-sor-zer (sarı-kırmızı-yeşil) kefiye boynuna sararak kameraların karşısına geçen Amirkhani, “Ben Kürd’üm ve bunu hiçbir zaman unutmadım. Nerden geldiğimi, kim olduğumu ve aslımı hiçbir zaman unutmadım. Her zaman köklerimle guru duydum” dedi. Kürt boksör Makwan Amirkhani, “Filandiya benim evim ama ülkem Kürdistan” ifadelerini kullandı.

Rojava Kürdistanı’ndaki gelişmelere ilişkin de  mesaj veren Makwan Amirkhani, Türkiye’nin başlattığı harekat nedeniyle yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini, binlerce sivilinde evlerini göç etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Kürt boksör Makwan Amirkhani, bu maça Rojava’daki Kürt kardeşleri için çıkacağını söyledi.

Doğu Kürdistan’ın Kirmanşan Eyaleti’nde dünyaya gelen Makwan Amirkhani, Irak-İran savaşında 4 yaşındayken Filandiya'ya göç etti. 

Filandiya adına boks maçlarına katılan Kürt sporcu Avrupa ve dünya genelinde çeşitli düzeyde dereceleri ve ödülleri bulunuyor.