Kürt sanatçılardan duyarlılık çağrısı

Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden sanatçılardan oluşan bir heyet, düzenledikleri basın toplantısı ile tüm sanatçı, yazar ve parti, kurum ve kuruluşlara “kardeşlik kavgasına karşı” duyarlılık çağrısında bulundu.

Kürt sanatçılardan duyarlılık çağrısı

Kürdistan ve Avrupa’dan bir araya gelerek Erbil’i ziyaret eden sanatçılar Şivan Perwer, Diyar Dersim, Hesen Şerif, Beser Şahin ve Firmesk Hafız, önceki gün Peşmerge Bakanı Şorış İsmail ile görüşmüş, ardından medya kuruluşları ve kurumlarla görüşmüştü.

Heyet, Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer sanatçıların da katılımı ile Dedeman Oteli’nde bir basın toplantısı düzenledi.  

Kürt taraflar arasında yaşanacak olası bir çatışmadan duydukları endişeyi dile getiren sanatçılar, Kürt partilerden aralarındaki çelişki ve sorunları diyalog yoluyla çözmelerini istedi.

Tüm sanatçı, yazar ve parti, kurum ve kuruluşlara da seslenen sanatçılar, “kardeşlik kavgasına karşı” duyarlılık çağrısında bulundu.

Toplantıda konuşan sanatçı Nasir Rezazi, Kürt halkının karşı karşıya kaldığı tehditlere değinerek, “Kürdistan işgalcileri Kürtlere karşı ellerinden geleni yapıyorlar. Kürdistan'ı işgal edenler Kürtlerin bitmesini istiyor” dedi.

Nasir Rezazi, Kürt partilerinin kendi aralarında sorunları diyalog yoluyla çözememeleri durumunda büyük bir tehlikenin söz konusu olacağını vurgulayarak, “İç savaş bize en büyük tecrübeyi gösterdi. İç savaş çıkmasaydı Kürdistan şimdi çok daha ilermiş olurdu” ifadesini kullandı.

Sanatçı Diyar Dersim de, “Kürdün Kürt ile savaşı düşmanın bize vurduğu zehirli bir hançerdir. Sanatçılar olarak barış istiyoruz” diye konuştu.

Kürtler kendilerini korumazsa hiçbir ülkenin onları koruyamayacağını dile getiren Şivan Perwer de, "Dünyanın her yerinde Kürtler var ama Kürtler hiçbir yerde korunmuyor" dedi.

Şehên Taliban de, “Neden birbirimizi öldürelim! Kürdistan tehlike altında ve savaş çıkmasın istiyoruz” şeklinde konuştu. / Rudaw