KYB: Berhem Salih dışında başka adayımız da olacak

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yöneticilerinden Mela Şêxe yaptığı açıklamada Berhem Salih dışında partilerinin Irak Cumhurbaşkanlığı için başka bir adaylarının da olabileceğini belirtti.

KYB: Berhem Salih dışında başka adayımız da olacak

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Irak Cumhurbaşkanlığı’na Hoşyar Zêbarî'yi aday gösterdi. Öte yandan KYB tarafından cumhurbaşkanlığına aday olarak henüz resmi olarak bir aday ismi açıklanmazken konuyla ilgili KYB medyasına yansıyan bilgilere göre, Berhem Salih ve Latif Raşid'in kendilerini aday olarak gösterdiklerini kaydetti.

KYB’li yönetici Mela Şêx, yaptığı açıklamada, Irak Cumhurbaşkanlığı görevinin kendi partilerinin hakkı olduğunu belirterek, paylarına düşen bu görevi almak için sorunları aşmak için belli bir arayış içerisinde olduklarını söyledi.

Mela Şêx açıklamasının devamında şunları belirtti: "Bu konuyu çözüme kavuşturma amacıyla KYB olarak çalışmalarımızı tamamladık. Berhem Salih dışında, KYB’nin başka bir adayı daha olacak."

KYB’li yönetici açıklamasının sonunda, partilerinde bu görevi yürütebilecek çok sayıda nitelikli üyelerinin olduğunu belirtti.