Leyla Zana'dan Diyarbakır'daki barış konferansına mesaj

Kürt siyasetçi Leyla Zana Diyarbakır’da düzenlenen barış konferansına mesaj gönderdi. Zana mesajında, “Kürtler bir taraftan Newroz'u karşılamanın coşkusunu yaşarken diğer yandan kabuk bağlamamış derin yaramız Halepçe'nin kavurucu acısını yaşıyor. Bir yandan acılarımız diğer yandan umutlarımız tazeleniyor” dedi.

Leyla Zana'dan Diyarbakır'daki barış konferansına mesaj

İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından Diyarbakır'da düzenlenen “Kürt meselesinin çözümü ve barış konferansı” devam ediyor.

Öğleden sonraki oturumda Kürt siyasetçi Leyla Zana’nın konferansa gönderdiği mesaj Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Yüksel Genço tarafından okundu.

Leyla Zana konferansa davet edildiğini ancak katılamadığını belirterek, “Kürtler bir taraftan Newroz'u karşılamanın coşkusunu yaşarken diğer yandan kabuk bağlamamış derin yaramız Halepçe'nin kavurucu acısını yaşıyor. Bir yandan acılarımız diğer yandan umutlarımız tazeleniyor” dedi

Leyla Zana mesajında şunları dile getirdi:

"Bir yandan acılarımız diğer yandan umutlarımız tazeleniyor"

“Çok değerli dostlar, sevgili arkadaşlar.

Bu önemli buluşmada sizlerle birlikte olmak isterdim ancak ilk davet edildiğim zamanda belirttiğim gibi Mart ayı özellikle Kürtler açısından planlamaların kolay öngörülebildiği bi ay değil. Kürtler bir taraftan Newroz'u karşılamanın coşkusunu yaşarken diğer yandan kabuk bağlamamış derin yaramız Halepçe'nin kavurucu acısını yaşıyor. Bir yandan acılarımız diğer yandan umutlarımız tazeleniyor.

Tüm bu gündemlere Kürtlerin ve kadınların iradeleri açısından çok önemli bir seçim yoğunluğu da eklenince ne yazık ki sizlerle buluşamadık. Anlayışla karşılamanızı umuyorum.

Başta İHD Genel Merkezi olmak üzere, yıllardır binbir zorluğu göğüsleyerek insan hakları mücadelesi veren, bunun için ısrarlı bir duruşa sahip olan tüm yaşam hakkı savunucularını, bu konferansın emektarlarını ve katılımcılarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

21 Mart'ta Diyarbakır Newroz alanında buluşmak dileğiyle.

Dostlukla, dayanışma duygularımla!”