Mahkemenin TTB kararına HEDEP’ten tepki

HEDEP'ten TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması kararıyla ilgili yapılan açıklamada, “Kayyım darbesinin devamıdır. Bu darbenin karşısında amasız fakatsız durmak tüm demokratik güçlerin görevidir” denildi.

Mahkemenin TTB kararına HEDEP’ten tepki

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına yönelik karara tepki gösterdi.

Partinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması, iktidarın yargı eliyle yaptığı yeni bir darbedir, kayyım darbesinin devamıdır. Hekimlerin iradesini gasp eden bu karar suçtur. Bu darbenin karşısında amasız fakatsız durmak tüm demokratik güçlerin görevidir. TTB’nin yanındayız” denildi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

“TTB Merkez Konsey Üyelerinin görevden alınmasını asla kabul etmiyoruz! Darbe silsilesi devam ediyor. Şimdi de toplumun sağlık hakkını savunan ve bu konuda büyük bedeller ödeyen TTB'ye darbe yapılıyor. Bu karar ile TTB'ye kayyum atanmasının zemini hazırlanıyor.

İktidarın yaşadığı güç zehirlenmesinin ve kayyım rejiminin ülkedeki her mücadele alanına kumpaslarla, hukuk dışı zorbalıklarla sirayet etmesinin son örneğidir TTB kararı. TTB, başta mesleği olmak üzere; ülkedeki demokrasi ve adalete sahip çıkıyor.

Yaşanan hukuksuzluğun karşısında olacağız. TTB'nin onurlu mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz.”