Maraş depremlerinden sonra Hatay depremi de Efrin’i vurdu

6 Şubat’ta yaşanan Maraş merkezli depremlerde büyük bir yıkıma uğrayan Efrin, dün yaşanan Hatay depreminden de etkilendi.

Maraş depremlerinden sonra Hatay depremi de Efrin’i vurdu

Dün akşam saatlerinde meydana gelen Hatay merkezli deprem, Maraş depreminde evleri yıkıldığı için birçoğu zorlu kış koşullarında dışarıda yaşayan Rojava halkının koşullarını daha da zorlaştırdı.

Efrin ve ilçesi Cindirês, Rojava’da Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen yerlerin başındaydı. Evleri yıkılmayan birçok Efrinli, depremin tekrar etmesi ihtimaline karşı evlerini terk etmiş durumda. Birçoğu kalacak bir çadır dahi bulamayan Efrinliler, hastalık tehlikesiyle de karşı karşıya.

Maraş merkezli depremlerde 3 çocuğunu kaybeden Cindirêsli Xelîl Teremûş, evi yıkıldığı için çadırda yaşamak zorunda.

Depremden kurtulan çocukları ve bazı akrabalarıyla küçük bir çadırda kalan Teremûş, “Bir oğlum ve iki kızım depremde öldü. Evlerimiz tamamıyla yıkıldı, artık o evlerde kalamayız. Hayırseverler bize bir çadır verdi, şimdi o çadırda kalıyoruz. Çadırımız çok küçük, akraba ve komşularımız da gelip kalıyor” diye konuştu.

Şimdiye kadar herhangi bir yardım almadıklarını söyleyen Teremûş, “Şimdiye kadar ne Barzani Yardım Vakfı’ndan ne de diğer yardım kurumlarından herhangi bir yardım aldık. İnsanlar, yardımların arkasından koşuyor. Yardım almak için araçların arkasından koşamayız. Kendileri insanlara yardım ulaştırmalı” dedi.