DSG’nin kontrolü altındaki Hol Kampı’nda operasyon!

Haseki’de IŞİD’li ailelerin çoğunlukta bulunduğu Hol Kampı’nda asayiş güçleri tarafından kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Operasyona 6 bin güvenlik görevlisinin katıldığı belirtiliyor.

DSG’nin kontrolü altındaki Hol Kampı’nda  operasyon!

Rojava’nın Haseki kentinde Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolü altındaki Hol Kampı’nda bugün sabah saat 04.00’da Özerk Yönetime bağlı İç Güvenlik Güçleri tarafından IŞİD’in uyuyan hücrelerine karşı “temizleme operasyonu” başlatıldı.

İç Güvenlik Güçleri'nin "İnsani ve Güvenlik Operasyonu" adıyla başlattığı operasyona DSG’nin yanı sıra Halk Savunma Birlikleri (YPG), Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) ve Anti Terör Güçleri de destek veriyor.

Operasyona yaklaşık 6 bin güvenlik görevlisinin katıldığı belirtiliyor.

62 bin kişi yaşıyor

Operasyonun bölgedeki aşiret lideri ve ileri gelenlerinin talebinin ardından gelmesi dikkat çekiyor.

IŞİD’in Suriye’deki son kalesi olan Bağoz’un DSG ve ABD’nin öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçleri tarafından kontrol edilmesinin ardından IŞİD’li aileler Hol Kampı’na alınmıştı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Rojava ve Suriye’nin en büyük kampı olan Hol Kampı’nda kampta yüzde 90'ından fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 62 bin kişiyi barındırılıyor.

Kampta 57 farklı ülkeye mensup 10 bin kişi yaşıyor. Ancak çoğunluluğu Irak ve Suriyeliler oluşturuyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’ne (OCHA) göre El-Hol'da 12 yaş altı 31 binden fazla çocuk yaşıyor.

IŞİD’in uyuyan hücreleri aktif

Hol Kampı sık sık IŞİD’liler tarafından gerçekleştirilen iç infaz haberleri ile gündeme geliyor.

Kamptaki örgüt taraftarları, IŞİD’e olan desteklerini gizlemeden dile getiriyor.

DSG Sözcüsü Kino Gabriel, geçtiğimiz günlerde kampaki potansiyel tehlikeye dikkat çekerek, “Kampta şeriat uygulanıyor, çocuklar radikal ideolojilerine göre eğitiliyor. Kendilerine Hisbe denilen özel kadın polis gücü kurulmuş ve herşeyi onlar yapıyor. Onlar aracılığıyla çocukların zihnine bu düşünceleri aşılıyorlar. Buna karşı mücadele edilmezse kampta yeni bir IŞİD nesli yetişecek” demişti.