20 Bin ÖSO Militanı Afrin’e saldıracak

20 Bin ÖSO Militanı Afrin’e saldıracak

Rojava’nın Afrin kantonuna yönelik bir askeri operasyon hazırlığı içinde olan Türk ordusunun kendi kara ve hava birliklerinin dışında cihatçı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu 20 Bin militanı da operasyona dahil edeceği iddia edildi.

Sabah gazetesinin askeri kaynaklara dayandırdığı haberde YPG’nin kontrolündeki Afrin’e yönelik düzenlenecek askeri operasyona 20 Bin cihatçı Özgür Suriye Ordusu militanının katılmasının planlandığını açıkladı.

Azez bölgesinde konuşlanan Türk zırhlı birliklerine ek olarak sahaya sürülecek 20 Bin ÖSO militanının Azez, Kalcibrin ve Marea kasabalarından  operasyona katılarak Til Rifat kasabası ile Minaq Havaalanı başta olmak üzere İDlib yönünde bir koridor açmak olduğu hedef alacağı açıklandı.  

Türkiye ve desteklediği cihatçı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının askeri operasyon düzenleme olasılığı yükseldikçe YPG’den de konuya dair açıklamalar peş peşe geliyor. Birçok YPG’li komutan ve üst düzey yönetici askeri hareketliliğe anında ve çok sert bir şekilde karşılık verileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili konuşan YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, “Türk devletinin bu bölgedeki varlığı ve işgalinin hiçbir formunu kabul etmiyoruz. Şunun altını çiziyorum; ittifaklarını da tanımıyoruz. Ezaz-Cerablus hattının özgürleştirilmesi hedefimiz ve mücadelemiz sürecek. Ezaz-Cerablus hattının özgürleştirilmesi hedefimiz hep olacak ve bu doğrultudaki mücadelemiz sürecek. Başından itibaren Türk devleti, Rojava ve Suriye’ye karşı gayri meşru bir pozisyon aldı; varlığı, buradaki halkların hilafınadır. Her yönüyle işgalcidir, buraları işgal etmiştir. Kimse bu realiteye gözünü kapatamaz. “ demişti.