Maraş’ı bilen deprem kahininden Kürdistan ve Türkiye’ye uyarı: Nöbette olun!

Deprem kahini Frank Hoogerbeets, “Önümüzdeki günlerde bu bölgede nöbette olun” diyerek Türkiye, Rojhılat, Rojava ve Kürdistan Bölgesi'nin de içerisinde olduğu bölge için uyardı.

Maraş’ı bilen deprem kahininden Kürdistan ve Türkiye’ye uyarı: Nöbette olun!

Frank Hoogerbeets, 6 Şubat’ta yaşanan ve Türkiye ve Rojava’da büyük bir yıkıma yol açan Maraş merkezli depremleri önceden bilmişti.

Tahminlerinin doğru çıkmasından sonra “kahin” olarak adlandırılmaya tepki gösteren Frank Hoogerbeets “Kahin veya peygamber değilim ve büyük depremler için asla kesin tarih vermedim. Yeryüzü ve gezegen pozisyonları arasındaki ilişkiler üzerine çalışan bir araştırmacıyım, bu amaçla özel bir yazılım geliştirdim” demişti.

“Önümüzdeki günlerde bu bölgede nöbette olun”

Bugün sosyal medya hesabından üç farklı harita paylaşan Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, haritalarda bazı bölgeleri işaret ederek “Önümüzdeki günlerde bu bölgede nöbette olun. 21 Nisan'daki bir dalgalanma, 6 Şubat'taki büyük depremlerden önce, 29 Ocak'ta doğudaki aynı bölgeyi işaret ediyordu” ifadelerini kullandı.

Hoogerbeets’in işaret ettiği bölgeler arasında, Türkiye’nin doğu kesimleri, Rojhılat ve Kürdistan Bölgesi’nin büyük bir bölümü ve Rojava da yer alıyor.

Gürcistan, Ermenistan, Nahçıvan ve İran’ın bazı bölümleri de Hoogerbeets’in işaret ettiği yerler arasında bulunuyor.