Mesrur Barzani BAE Başbakan Yardımcısı ile görüştü

Dubai’de bulunan Başbakan Mesrur Barzani ve BAE Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayid Al Nahyan ile görüştü. Görüşmede ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yapıldı.

Mesrur Barzani BAE Başbakan Yardımcısı ile görüştü
Mesrur Barzani

Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi’ne katılan Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, temasları kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri  (BAE) Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.

Görüşmede, Kürdistan bölgesi ile BAE arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve her alanda iş birliği ve ortak çalışma imkanlarının güçlendirilmesi ele alındı.

Her yıl 13-15 Şubat tarihleri arasında Dubai'de düzenlenen Dünya Hükümet Zirvesi'ne bu yıl çok sayıda ülkeden devlet başkanları, başbakan, bakanlar hükümet yetkilisi katılıyor.

Başbakan zirve kapsamında BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili, BAE Res’ul Hayme Emiri Şeyh Suud bin Sakar el Kasimi, Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim Albudaiwi ile görüşmeler gerçekleştirmişti.