Mazlum Abdi: Haseke’de Kobani zaferi tekrarlandı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Kobani’nin IŞİD’den kurtarılmasının 7. Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Güçlerimiz Haseke'de IŞİD'i yenerek Kobani zaferini tazeledi" dedi.

Mazlum Abdi: Haseke’de Kobani zaferi tekrarlandı

General Mazlum Abdi, Kobani’nin IŞİD’den kurtarılmasının yıl dönümü vesilesiyle Twitter hesabından bir mesaj yayınladı.

IŞİD’in yenilgisinin başlangıcı olan Kobani zaferinin üzerinden 7 yıl geçtiğine dikkati çeken Mazlum Abdi, “Bugün güçlerimiz, IŞİD’i Haseke'de mağlup ederek zafer tarihini tekrarlıyor ve IŞİD destekçilerinin planlarını bozuyor” ifadelerini kullandı.

Mazlum Abdi, IŞİD’e karşı savaşta hayatlarını kaybeden kadın savaşçılar Arin ile Awaz’ı da anarak; "7 yıl geçti. Ancak IŞİD’in yaşatan koşullar hala devam ediyor. IŞİD'i bitirmek için siyasi ve ekonomik istikrar ile uluslararası onaya ihtiyaç var" dedi.

undefined

Mazlum Abdi'nin söz konusu mesajı, DSG’nin bugün IŞİD’in ayaklanma başlattığı Haseke'deki Geweran Cezaevi’nin tamamen kontrol altına alındığını duyurduğu zamana geldi.

DSG Medya Merkezi, cezaevindeki bütün IŞİD üyelerinin teslim olduğunu ve cezaevinin tamamen kontrol altına alındığını açıklamıştı.