DSG’den Haseke hapishanesine ilişkin açıklama: 23 esir kurtarıldı

DSG Basın İrtibat Merkezi, dünkü operasyonlarda IŞİD’in esir aldığı 23 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

DSG’den Haseke hapishanesine ilişkin açıklama: 23 esir kurtarıldı

Rojava’nın Heseke kentindeki Geweran Cezaevi çevresinde 20 Ocak Perşembe günü IŞİD unsurlarının başlattığı saldırıların ardından başlayan çatışmalar devam ederken, Demokratik Suriye Güçleri ve İç Güvenlik Güçleri (Asayiş) cezaevinin büyük bir bölümünü kontrol etmeyi başardı.

Kentte, özellikle hapishane çevresinde 10 bin güvenlik mensubunun katılımı ile sürdürülen operasyonlar esnasında dün kaçmaya çalışan 250 IŞİD’li teslim olmuştu.

DSG Basın İrtibat Merkezi, cezaevinde dün yapılan operasyonlarda toplam 23 esirin kurtarıldığını açıkladı.

Açıklamada, “Güçlerimizin akşam saatlerinde cezaevinde yaptığı bir operasyonda DAİŞ çetelerinin elindeki 6 esir kurtarıldı. Operasyonlarını sürdüren güçlerimizin gece 22.00 sıralarında gerçekleştirdiği bir operasyonda da 17 esir daha çetelerin elinden sağ salim kurtarılmıştır” denildi.

20 Ocak Perşembe akşamı, 100'den fazla IŞİD üyesi, Haseki’deki Geweran Mahallesi’ndeki Sinaa Hapishanesi’ne saldırı düzenledi.

IŞİD mensupları, bombalı araç ve canlı intihar bombacılarının başlattığı saldırı ile dört yıldır hapishanede bulunan örgüt üyeleri ve liderlerini kaçırmayı planladı.

Cezaevleri İdaresi’nin verilerine göre, Rojava’daki hapishanelerde toplam IŞİD’li sayısı 12 bini buluyor. Geweran’daki hapishanedeki tutukluların sayısı ise 5 bin olarak tahmin ediliyor.

Bunlar arasında silahlı çatışmalara katılan ve 54 ayrı batılı etnik kökenden 800 savaşçı, başta Türkiye, Rusya, Kuzey Afrika ve Asya ülkeleri olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden bin savaşçı ile Tunus ve Fas kökenliler başta olmak üzere Arap ülkelerinden bin 200 kişi yer alıyor. Ayrıca Irak’lı yaklaşık 4 bin ve aynı sayıda Suriyeli örgüt üyesi de olduğu belirtiliyor.