Mesrur Barzani, Bağdat'ta temaslarda bulunan Müzakere Heyeti ile toplandı

Başbakan Mesrur Barzani, bütçe ve diğer konularda Bağdat’ta temaslarda bulunan hükumet heyeti ile görüştü. Heyet, görüşmelerinin içeriği hakkında Barzani’yi bilgilendirdi.

Mesrur Barzani, Bağdat'ta temaslarda bulunan Müzakere Heyeti ile toplandı

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani bugün Bağdat’ta temaslarda bulunan hükumet heyeti ile bir araya geldi.

Toplantıda, Irak hükumeti yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşmelerin sonuçları ele alındı.

Müzakere heyeti, federal bakanlık ve yetkililerle varılan anlaşma çerçevesinde 2021 bütçe yasası ve petrol gelirleri konusunda Kürdistan Bölgesi’nin yükümlülüklerini yerine getirdiğini hatırlattı.

Bu temelde bütçede belirlenen Kürdistan Bölgesi payına düşen mali hakların gönderilmemesi konusunda Irak Maliye Bakanlığı’nın önünde herhangi bir mazeretin kalmadığına dikkat çekildi.

Toplantıda, Kürdistan Bölgesi’nin bütçe yasasıyla ilgili yükümlülüklerini yerine getireceği, buna karşılık federal hükumetin de Bölge’nin mali haklarını göndermesi gerektiği belirtildi.

Irak 2021 federal mali bütçesi Nisan ayında onaylanmış ancak Maliye Bakanlığı’nın Kürdistan Bölgesi’nin payına düşen bütçe kısmını ödemeyi geciktirmişti. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde Erbil’denb bir heyet Bağdat’a gitmişti.

Rûdaw muhabirine konuşan heyetten bir yetkili, görüşmelerin tamamlanmadığını, tatil nedeniyle Pazar gününe kaldığını belirtmişti.

Sözkonusu yetkili, Başbakan Kazımi’nin “Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmayı destekliyor ve en kısa zamanda pratikte uygulanmasını arzuluyoruz” dediğini aktardı.

Ayrıca karar üzerine Kürdistan Bölgesi ve Irak Maliye Denetleme komisyonları, süreci takip ediyor.