Mesrur Barzani: Eagle Post Merkezi Kürdistan Bölgesi ile dünyayı birbirine bağlıyor

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, posta hizmetlerinin iyileştirilmesi, hükümetin kamu hizmetlerini modernleştirme ve dijitalleştirme planlarının bir parçası olduğunu söyledi.

Mesrur Barzani: Eagle Post Merkezi Kürdistan Bölgesi ile dünyayı birbirine bağlıyor

Mesrur Barzani, bugün (9 Haziran 2024), Erbil'de Eagle Post Merkezinin açılışını yapmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına törene katılanları selamlayarak başlayan Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi Hükümetinin ulaştırma hizmetlerinin, özellikle de posta hizmetlerinin iyileştirilmesi çabaları kapsamında bugün kamu-özel sektörün ortak projelerinden birinin açılışını yapıyoruz. Bu sektörün çağın hızlı gelişimi düzeyinde olmasını istiyoruz.” dedi.

Bu merkezin, Kürdistan Bölgesi'ndeki şehir ve bölgelerin, Irak'ın diğer bölgeleriyle ve dünyayla daha fazla bağlamasına neden olacağına vurgu yapan Başbakan Barzani, Bunun, hükümetin kamu hizmetlerini modernleştirme, dijitalleştirme ve bürokrasiyi azaltma planlarının bir parçası olduğunu aktardı.

Postacılığın önemine vurgu yapan Mesrur Barzani, “Günümüzde postacılık vatandaşlara birçok hizmet sunan çok önemli ve aktif bir sektör. Bu, vatandaşlara çok zaman kazandırır ve işlerini daha hızlı yürütmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca bu hizmetin ileri düzeyde sağlanması, hem özel sektör hem de kamu kurumlarının yükünü hafifletecek. Bu merkez aynı zamanda Kürdistan Bölgesi ile dış dünya arasındaki ticaret alışverişinin, özellikle de elektronik ticaretin teşvik edilmesi ve geliştirilmesinde bir faktör haline gelebilir. Şirketin faaliyetlerinin uluslararası standartlar çerçevesinde ileri düzeyde ve sistemli olarak yürütülmesi gerekiyor. Bölge vatandaşlarına gerekli kolaylıkları sağlayarak, posta ve dağıtım alanında dönüm noktası haline gelmesi lazım. Bu konu bizi, Kürdistan Bölgesi'nde uygun ve modern bir şekilde yeniden düzenlenmesi gereken adres sistemi konusuna çekiyor. İlgili tarafların bu konu üzerinde bir an önce çalışması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Direnen Kürdistan Bölgesi'nin maaşlı çalışanları başta olmak üzere vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Barzani, “Direnişiniz bazı kişi ve partilerin kendi çıkarları için Kürdistan Bölgesi'nin yapısını zayıflatma yönündeki komplolarının başarıya ulaşmasını engelledi. Umarım bütçe ve maaş sorununu kökten çözecek bir şeyler yapabilmişiz. Umarım maaş meselesi artık medyada yer almaz ve federal hükümetle ilişkilerimizi doğru seviyeye getirebiliriz.” dedi. /K24