Mesrur Barzani: IŞİD hala tehdit oluşturuyor

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Karahencir'de terör örgütü IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede şehit olan güvenlik görevlisinin ailesine başsağlığı dileyerek, terör örgütü IŞİD’in hala tehdit ve korku oluşturmaya devam ettiğini belirtti.

Mesrur Barzani: IŞİD hala tehdit oluşturuyor

Başbakan Barzani Karahencir'de IŞİD teröristlerinin saldırısında şehit olan şehit Ciwamer Aziz Raşid’in ailesine “en derin” taziye dileklerine yer verdiği bir mesaj gönderdi.

Şehit Raşid’e cennet mekan, ailesine başsağlığı ve sabır dileyen Başbakan Barzani, saldırıda yaralananlara acil şifalar diledi.

“IŞİD’lilerin gerçekleştirdiği bu saldırı, terör örgütünün hala tehdit oluşturduğunu teyit ediyor.” diyen Başbakan, “Uluslararası toplum, teröristlerle mücadelede Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne yardım etmeye devam etmelidir.” ifadesini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, emniyet güçleri ile iki IŞİD’li arasında bugün  saat 8.00 sularında Kerkük'ün Qerehencir kasabasında çıkan çatışmada bir teröristin öldürüldüğü, bir diğerinin de yaralı olarak tutuklandığı duyuruldu.

Çatışmada Ciwamer Aziz Raşid adlı bir güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı aktarıldı. /K24