Mesrur Barzani, Kerküklü öğretmen için devreye girdi

Mesrur Barzani, Kerküklü öğretmen için devreye girdi

Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanı Heme Said, yeni tip coronavirüs (Covdi-19) hastası eşinin hayatını kaybetmesinin ardından hastanede tıbbi bir cihaza zarar verdiği gerekçesiyle kelepçelenen Kerküklü öğretmen Muhammed Kerim’in dosyasını yakından takip ettiklerini belirterek, Başbakan Mesrur Barzani’nin Kerküklü öğretmen için devreye girdiğini söyledi.

13 Temmuz’da Covid-19 hastası Muna İsmail, oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetti. Olay anında kelepçelenen öğretmen Muhammed Kerim, eşini gözlerinin önünde kaybetti. Hastane yönetimi ise onu tıbbi bir cihaza zarar vermekle suçladı.

Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanı Heme Said, yaptığı açıklamada, büyük yankı uyandıran bu olayı yakından takip ettiklerini belirtti.

Olayı Irak Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı’na ilettiklerini vurgulayan Heme Said, olay hakkında ciddi bir soruşturma kararı alındığını ifade etti.

Kendilerinin de olayı soruşturmaya devam ettiklerini belirten Eğitim Bakanı, her konuda öğretmenin yanında olduklarını ve öğretmenin dosya hazırlaması halinde, söz konusu dosyayı ilgili tüm mercilere iletmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Başbakan Mesrur Barzani’nin de devreye girdiğini belirten Heme Said, “Öğretmene ve aileye, tıbbi cihazın zararının ödenmesi konusunda yalnız olmadıklarını belirtmek istiyorum. Sayın Mesrur Barzani söz konusu cihazın zararının karşılanmasını üstlendi” ifadelerini kullandı.