Erbil güvenlik güçlerinin bilgilerini Bağdat’a göndermeyi kabul etti

Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Peşmerge ve güvenlik personeli olarak görev yapan tüm çalışanların isim listelerinin Bağdat’a gönderilmesi hususunda Irak Federal Hükümeti ile anlaşmaya varıldığını belirtti

Erbil güvenlik güçlerinin bilgilerini Bağdat’a göndermeyi kabul etti

Irak Federal Hükümeti’nin Kürdistan Bölgesi’nde çalışanların mayıs ayına ait maaşlarının bir bölümünü gönderdiği belirtildi.

Süleymaniye’de Bahtiyari projesinin açılışını gerçekleştiren Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bağdat’ın Peşmerge ve güvenlik güçlerinin mayıs ayına dair maaşlarının gecikmesine ilişkin sorulara cevap veren Talabani, “Mayıs maaşının bir kısmı geldi” dedi.

Peşmerge ve güvenlik güçlerinin listelerinin Bağdat’a gönderilmesi konusunda Irak Federal Hükümeti ile anlaşmaya varıldığı bilgisini veren Talabani, hiçbir kamu personelinin hakkının kaybolmayacağını ifade etti.

Mayıs ayı maaşının bir kısmının geldi ve yakın zamanda dağıtılacak diyen Talabani, “İsim listesinin Bağdat’a gönderilmesi konusunda belli bir anlaşmaya varıldı. Bugün olmazsa da yarın heyetler arası bir görüşme yapılacaktır. Buradan olumlu kararlar çıkacağını düşünüyorum. Hiç kimse hak kaybına uğramayacak” ifadelerini kullandı.

“Kürdistan’daki çalışanların nisan ve mayıs ayı maaşları bayramdan önce ödenecek mi” sorusuna Talabani, “Mayıs ayı maaşının bir kısmı ulaştı. Diğer kısımlarının gönderilmesiyle birlikte herkes maaşını alacaktır” diye yanıtladı.

Kürdistan Bölgesi’nde üretilen petrolün dünya piyasalarına sunulması konusundaki krize de değinen Talabani, “Kürdistan Bölgesi yönetiminden bir heyet petrol konusunu görüşmek üzere Bağdat’a gidecek. İnşallah güzel sonuçlar alınacaktır” diye konuştu.

Bölgede olan ekonomik kriz başta olmak üzere siyasi, toplumsal tüm sorunların çözümü içi uğraştıklarını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani, “Çalışmalarımız bir kent için değil. Sadece Erbil, Duhok ve Süleymaniye değil tüm il ve ilçelerimizin kalkınması ve gelişmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.