Mesrur ​​Barzani: Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm şehir ve kasabalara refah elini uzatacağız

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi şehirlerini birbirine bağlayacak plan ve projeleri hayata geçirme sürecindeyiz.” dedi.

Mesrur ​​Barzani: Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm şehir ve kasabalara refah elini uzatacağız

Mesrur Barzani, bugün (10 Ekim 2024) gerçekleştirilen merasimle Erbil-Koye bölünmüş kara yolunun temelini atarak, açıklamalarda bulundu. 

“Yol, Koye, Taqtaq ve çevresini başkent Erbil'e bağlamaya yardımcı olabilecek ve Erbil'i Süleymaniye'ye bağlamanın önemli bir parçası olacak.” diyen Mesrur Barzani, “Tüm şehirleri birbirine bağlayacak iyi bir yol ağı oluşturmak için birçok programımız ve planımız vardı. Bu planı yavaş yavaş hayata geçiriyoruz.” diye konuştu. 

Birkaç yıl önce Erbil-Koye bölünmüş karar yolu projesinin hayata geçirilmesine karar verildiğini ancak çeşitli sebeplerden dolayı hayata geçirilemediğini dile getiren Mesrur Barzani, “Biz bu projeyi daha yeni ve daha geniş bir tasarımla, kaliteyle ve uluslararası standartlarda hayata geçirmeye karar verdik. Umarım uygulayıcı firma en kısa zamanda yolu vatandaşın hizmetine sunabilir.” ifadelerini kullandı. 

Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm şehir ve kasabalara ayrım gözetmeksizin "refah ve hizmet" elini ulaştırmak istediklerinin altını çizen Mesrur Barzani, vatandaşlardan araç kullanırken trafik kurallarına uymalarını talep etti. 

Erbil-Koye bölünmüş kara yolunun uzunluğu 38 kilometre olup, 403 milyar dinar maliyetle 3 yıl içinde hayata geçirilecek.

Modern kalite ve tasarımla 32 metre genişliğinde inşa edilecek yolla birlikte, caddeye yakın bölgeleri birbirine bağlayacak 250 metre uzunluğunda köprü ve araçların kullanımına açılacak 5 üst geçit inşa edilecek.