Mesrur Barzani: Kürdistan halkına karşı bu alçak saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum

İran Devrim Muhafızları’nın Erbil’e yönelik saldırısını sert bir dille kınayan Başbakan Mesrur Barzani, Irak’tan tavır sahibi olmasını, uluslararası toplumdan da duruma sessiz kalmamasını istedi.

Mesrur Barzani: Kürdistan halkına karşı bu alçak saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum

Başkent Erbil’e gece saat 23:00’te üst üste füze ve İHA’larla saldırı düzenlendi. Sivil yerleşim yerlerinin de hedef alındığı saldırıyı İran Devrim Muhafızları Ordusu üstlendi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi birçok sivil bölgenin balistik füzelerle hedef alındığını ve saldırıda ilk belirlemelere göre 4 sivilin hayatını kaybettiğini, 6 sivilin de yaralandığını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de, saldırıyı sert bir dille kınadı.

Barzani, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Erbil bugün erken saatlerde bir kez daha İran Devrim Muhafızları'nın füze saldırısının hedefi oldu. Bu geceki haksız saldırıda ne yazık ki çok sayıda sivil şehit oldu ve yaralandı. Yüce Allah’tan şehitleri cenneti ile onurlandırmasını, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Kürdistan Bölgesi halkına yönelik bu alçakça saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum. Bağdat hükümetini, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğinin açık ihlali olan bu saldırıya karşı ilkeli bir tavır almaya çağırıyorum.

Ayrıca uluslararası toplumdaki ortaklarımıza da Kürdistan halkına yönelik art arda yapılan saldırılar karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyorum.

Önümüzdeki günlerde masum insanlarımıza yönelik bu vahşi saldırıları durdurmak için uluslararası toplumdaki ortaklarımızla birlikte çalışacağız.”