Kürdistan Bölgesi Savunma ve İstihbarat Ajansı Başkanı: İki füze düşürdük, kaybımız yok

Dün gece İran Devrim Muhafızları tarafından başkent Erbil’e balistik füzelerle düzenlenen saldırıda, füzesavar sistemiyle iki İran füzesi düşürüldü.

Kürdistan Bölgesi Savunma ve İstihbarat Ajansı Başkanı: İki füze düşürdük, kaybımız yok

Kürdistan Bölgesi Savunma ve İstihbarat Ajansı Özel Harekat Başkanı Abdullah Hama Reşid, Rûdaw'a  yaptığı açıklamada, "Üzerimize birçok füze ve insansız hava aracı geldi, ancak iki balistik füzeyi füzesavar sistemi üzerinden herhangi bir hasara yol açmadan düşürdük" dedi.

Saldırılarda can kaybı yaşanmadığını ifade eden Reşid, "Bütün ekip güvende. Yaralımız yok. Yayılan kayıpl haberleri doğru değil” diye konuştu.  

Abdullah Hama Reşid, "Füzeler aynı anda ve aynı yöne geldi. İran'dan Şameran ve Darbendikhan'a geçerek Erbil'e yönlendirildikleri bilgisini aldık. Eğer füze savunma sistemi olmasaydı çok büyük kayıplar yaşanabilirdi” dedi.

İran Devrim Muhafızları, saldırının bir dizi "terörist üslerini" ve İran karşıtı grupları hedef aldığını iddia ederek saldırıları üslendi; ancak Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, İran'ın suçlamalarını asılsız olduğunu belirterek iddiaları reddetti.