Başkan Barzani: “Özgür iradenizle referanduma katılın

Başkan Barzani: “Özgür iradenizle referanduma katılın

  Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani bugün, Ninowa ve Maxmur bölgelerindeki Arap aşiretlerin önde gelenlerini bir araya getirip, Kürdistan bağımsızlık referandumu başta olmak üzere, Musul’un durumu, ülkedeki son siyasal gelişmeler ve göçmenlerinin içinde bulunduğu koşullar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

“Önemli olan IŞİD çıkış nedenlerini yok etmek”

Başkent Erbil’de gerçekleşen geniş katılımlı toplantıda konuşma yapan Başkan Barzani, Musul kent merkezinde IŞİD’in yok olmanın eşiğine geldiğini söyledi. IŞİD’in çıkış nedenleri çözüme kavuşturulmadıkça yeni yeni IŞİD’lerin ortaya çıkacağını belirten Barzani, “Önemli olan ülkeyi kaosa götüren faktörlerin çözüme kavuşturulmasıdır “ dedi.

“Aslında Irak yönetimlerinin kendisi ülkenin parçalanmasına neden olmuştur”

Arap aşiretlere, “Kaderimiz birdir” diyen Başkan Barzani, Kürdistan bağımsızlık referandumu hakkında da katılımcıları bilgilendirerek şunları söyledi:

“Irak’ta art arda gelen bütün iktidarlar biz Kürtlere çok kötü günler yaşattı. Birçok insanlık dışı vahşi saldırılara maruz kaldık. Ne yazık ki, Irak’ta başa geçen bütün iktidarlar, birlikte kardeşçe yaşamanın bütün prensiplerini çiğnemişlerdir. Baas rejimi devrildikten sonra kurulan yeni yönetimde ne yazık ki aynı yolda ilerledi ve yasalara aykırı bir şekilde Kürdistan halkını ‘aç’ bırakmaya çalıştı. Aslında Irak yönetimlerinin kendisi ülkenin parçalanmasına neden olmuştur. Bu nedenle bağımsızlık referandumuna gidiyoruz”

“Özgür iradenizle referanduma katılın ve geleceğiniz hakkında karar verin”

Şuan ülkede var olan durumun bu şekilde devam edemeyeceğini çünkü var olan durumun sorunları daha da derinleştirdiğini belirten Başkan Barzani, referandum sonrası Bağdat’la barışçıl bir çözüme ulaşmak için ikili diyalogların başlayacağını belirtti.

Başkan Barzani son olarak, Ninowa ve Maxmur Araplarından referanduma özgür iradeleriyle katılmalarını ve gelecekleri hakkında karar vermelerini istedi. Barzani, “Vereceğiniz karara sonuna kadar saygı duyulacaktır” dedi.