Başkan ve Başbakan Barzani'den ‘Çarşema Sor’ mesajı

Başkan ve Başbakan Barzani'den ‘Çarşema Sor’ mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Başbakan Mesrur Barzani, Ezidilerin yeni yıl bayramı “Çarşema Sor” vesilesiyle yayımladıkları mesajda, Ezidilerin bayramını kutladı.

Neçirvan Barzani, yayımladığı mesajda, “Özellikle terör mağdurları ve kamplardaki Ezidiler olmak üzere Kürdistan ve dünyanın her yerindeki Ezidi kardeşlerimin yeni yılını kutluyorum. Bayramın güzelliklere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bayramın bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gölgesinde geçtiğini belirten Başkan Barzani, terör mağduru binlerce Kürt Ezidinin akıbetinin belli olmadığına dikkat çekti.

Barzani, son Ezidi vatandaşı kurtarılana kadar ellerinden geleni yapacağına dair Ezidi halkına güvence verdi.

Mesrur Barzani: Kürt halkının kadim bileşenlerinden Ezidilerin haklarını korumaya devam edeceğiz

Başbakan Mesrur Barzani ise, Çarşema Sor Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Ezidilerin haklarını korumaya ve onlara hizmet konusunda çabasını sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

Başbakan Barzani, şu ifadeleri kullandı.

“Ezidilierin dinsel bayramlarından Yeni Yıl Bayramı münasebetiyle, Kürdistan ve dünyadaki Ezidi kardeşlerimi kutluyorum.

Yeni yılın; geçen yıllarda teröristler tarafından büyük suçlara maruz kalan Ezidi kardeşlerimiz için acıların son bulduğu bir yıl olması ve kendilerine hayır, güzellik ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm dinsel ve etnik bileşenlerin haklarını koruma prensibine bağlı olan Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kürt halkının kadim bileşenlerinden biri olan Ezidilerin haklarını korumaya ve onlara hizmet konusunda çabasını sürdürmeye devam edecektir.”