Irak hükumetinden bir heyet Mahmur Kampını ziyaret etti

Irak hükümetinden bir heyet, son dönemde SİHA saldırıları nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği Mahmur mülteci kampını ziyaret etti.

Irak hükumetinden bir heyet Mahmur Kampını ziyaret etti

Mahmur Kamp Meclisi Eş Başkanı Hacı Kaçan, Irak içişleri, Savunma, Göç ve Göçmen bakanlıkları, istihbarat, Musul'daki Ortak Operasyon Odası ve Irak ordusuna bağlı 14’üncü Tugayından temsilcilerden oluşan kalabalık bir heyetin kampı ziyaret ettiğini söyledi.

Kaçan, "Bağdat heyeti, kamp meclisi ile görüştü, kamptakilerin sorun ve taleplerini dinleyerek, sivil bir yer olan kampın bombalanmasından duydukları endişeyi dile getirdi" dedi.

Bağdat heyetinden kamptaki sivillerin korunmasını istediklerini belirten Kaçan, “Onlara Kürdistan Bölgesi yönetiminin iki yıldır insanlarımızın Erbil ve Duhok şehirlerine gitmesine izin vermediğini söyledik. Bu konuyu ilgili taraflara ulaştırmalarını istedik, onlar da bu konuyu ve kampın ihtiyaçlarını ilgili makamlara ileteceklerine dair söz verdiler” diye konuştu.

Kaçan ayrıca heyetten, kampta Iraklı yöneticilerden bir oluşan bir yönetimin yerleştirilmesini ve kamp sakinlerinin koruması için bazı değişiklikler yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Daha önce kampta Irak hükümeti ve Ekim 2017’deki olaylardan önce de Kürdistan Bölgesi hükumetine bağlı bir ofisi vardı. Ancka her iki ofis de şimdi kampta bulunmuyor.

Irak Ortak Harekat Odası Komutan Yardımcısı General Abdulemir El  Şemeri de kampın güvenliğinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, "Güvenlik, yerel polis güçlerinin varlığıyla artırılacaktır" dedi.

Mahmur Kampı’nda 1990’lı yıllarda köylerinden kaçan yaklaşık 12 bin kişi yaşıyor. /Rudaw