Mesrur Barzani'den Bakanlar Kurulu'nda alınan kararlara ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlara ilişkin açıklamada bulundu.

Mesrur Barzani'den Bakanlar Kurulu'nda alınan kararlara ilişkin açıklama

Başbakan Mesrur Barzani bugün toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Barzani, Maliye ve Ekonomi Bakanlığını, şubat ayı maaşlarının dağıtımına başlanması, mart ayı ve önümüzdeki ayların maaşlarının da ödenmesi için hazırlık yapılması talimatı verdiğini söyledi.

Başbakan Barzani, “Federal hükümete, maaş sağlama sözünü yerine getirme konusunda anayasal ve ahlaki bir sorumluluk yüklüyoruz.” ifadesini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi Hükümetinin üzerine düşenlerin tamamını yerine getirdiğini, Maliye Bakanlığı, Bakanlar Kurulu ve Ekonomi Bakanlıklarının öne sürülen tüm “bahaneleri” ortadan kaldırmak için gereken tüm adımları attığını kaydederek, “Biz üzerimize düşeni yaptık ve bunun maaşların zamanında ve gerektiği gibi dağıtılmasında yeni bir aşama olmasını umuyoruz.” dedi.

Kürdistan Bölgesi halkının karşılaştığı ekonomik yükü hafifletmek amacıyla, halkın çıkarları doğrultusunda Bakanlar Kurulunda birçok karar aldıklarını aktaran Başbakan Barzani, “Belediyeler ve Turizm Bakanlığının, henüz devletten faydalanamayan tüm memurlara arsa tahsisi ve dağıtımına başlamasına karar verdiklerini” dile getirdi.

Birikmiş elektrik faturaları ile birikmiş trafik cezalarında yüzde 20, et ithalat ücretlerinde yüzde 50 ve devlet üniversiteleri ile yüksekokullarda paralel öğrenim ücretlerinde yüzde 20 indirim talebinde bulunduklarını bildiren Başbakan Mesrur Barzani, birikmiş su faturalarında yüzde 20 ve kira fiyatlarında yüzde 20 oranında indirim yapılması talebinde bulunduklarını söyledi.

Alınan kararların vatandaşların yükünü hafifletmesi temennisinde bulunup, tüm zorluklara sabırla göğüs geren tüm Kürdistan halkına bir kez daha teşekkür eden Mesrur Barzani, “Umarım bu aşamayı hep birlikte aşabiliriz. Bunun, Kürdistan Bölgesi'ne düşen ekonomik ambargo ile Kürdistan Bölgesi'ndeki mali krizin sona ermesine ve federal hükümet ile Kürdistan Bölgesel Hükümeti arasında kalan tüm sorunların çözümü için federal hükümetle iyi sonuçlara ulaşabilmemize olanak sağlamasını umut ediyorum.” diye konuştu.

“Biz üzerimize düşeni, görevimizi yaptık ve Kürdistan halkının daha fazla hizmetinde olmak için çabalarımızı sürdüreceğiz.” diyen Mesrur Barzani, açıklamasını “Mutlu ve başarılı olmanız, Kürdistan'ın refaha kavuşması dileğiyle.” sözüyle sonlandırdı.