MSB duyurdu: PKK-TSK çatışmasında 6 asker daha hayatını kaybetti

MSB, Hakurk'ta çıkan çatışmada 6 askerin daha hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu şekilde son iki günde hayatını kaybeden asker sayısı 12 oldu.

MSB duyurdu: PKK-TSK çatışmasında 6 asker daha hayatını kaybetti

Türkiye Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki Hakurk bölgesinde devam eden "Pençe-Kilit" operasyonunda PKK'lilerle yaşanan çatışmalarda 6 askerin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakanlık ayrıca çatışmalarda 13 PKK'linin de yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Hayatını kaybeden askerlerin kimlikleri belli oldu

Hayatını kaybeden askerlerin kimlik bilgileri şöyle:

Urfa nüfusuna kayıtlı P.Uzm.Çvş. Abdülkadir İyem, Yozgat nüfusuna kayıtlı  P.Uzm.Çvş. Ahmet Arslan, Mardin nüfusuna kayıtlı  P.Söz. Er Cebrail Dündar, Kırıkkale nüfusuna kayıtlı P.Söz. Er Semih Yılmaz, Elazığ nüfusuna kayıtlı P.Söz. Er Kemal Aslan ve Ağrı nüfusuna kayıtlı  P.Söz. Er Enes Budak.

MSB dün de aynı bölgede yaşanan çatışmalarda 6 askerin ve 7 PKK'linin hayatını kaybettiği duyurmuştu. Son iki günde yaşanan çatışmalarda 12 asker ve 20 PKK'li hayatını kaybetmiş oldu.

Dünkü çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin P. Tğm. Ramazan Günay, P. Uzm. Çvş. Mehmet Serinkan, P. Söz. Er Çağatay Erenoğlu, P. Söz.Er Yasin Karaca, P. Söz. Er Emre Taşkın, P. Uzm.Onb. İsmail Yazıcı oldukları kaydedildi.

HPG’den açıklama

Öte yandan HPG de çatışmaya ilişkin bir açıklama yaptı. PKK’nin yayın organlarında yer alan açıklamada, askerlerin bulunduğu üs bölgesine 3 koldan sızma yapıldığı belirtildi.

HPG hayatını kaybeden askerin sayısının 27 olduğunu savunurken “Memyan” isimli bir üyesinin de yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ancak MSB, söz konusu bilgileri doğrulamadı.