Erbil’de 'Arap atları güzellik yarışması' düzenlendi

Kürdistan'ın başkenti Erbil’de "Arap atları güzellik yarışması" düzenlendi. Altıncısı düzenlenen Kürdistan’ın en güzel "Arap atları" yarışmasına 70 at birincilik için yarıştı.

Erbil’de 'Arap atları güzellik yarışması' düzenlendi
Erbil Uluslararası Binicilik Kulübü’nün 6 yıldır her sene düzenlediği "Arap atları güzellik yarışması"na Hollanda, Polonya ve Mısır’dan getirilen 70 atın katılımıyla başladı.
 
Erbil Uluslararası Binicilik Kulübü, iyi altyapısı ve sağlıklı at yetiştiriciliği nedeniyle Irak'ta Dünya Binicilik Federasyonu tarafından denetlenen tek akredite binicilik kulübü olarak kabul ediliyor.
 
Erbil Uluslararası Binicilik Kulübü Basın ve Halkla ilişkiler sorumlusu Saman Nanakali Rudaw ajansına yaptığı konuşmada, “Iraklı ve Kürt at sahiplerinin güçlü katılımı, kulübümüzün Körfez kulüplerinden eksik kalır yanı olmadığını gösteriyor. Bu yarışmalarda tüm uluslararası gereklilikleri takip ediyoruz” diye konuştu.
 
En güzel Arap atı yarışmasının gözlemcileri, atın hareketiyle baş, boyun, kuyruk ve bacakların güzelliğine göre puanlama yapıyor. Puanlama 100’ün üzerinden yapılıyor.
 
Yarışmanın kazananı yarın yapılacak son turla belli olacak.   /Rudaw