Koalisyon'dan Peşmerge Güçlerinin birleştirilmesine ilişkin uyarı

Koalisyon Güçleri Komutanı McFarlane, Peşmerge güçleri bünyesinde reform ve yeniden yapılanma sürecinin tamamlanmaması halinde Peşmerge Bakanlığına yapılan yardımların kesileceği yönünde uyarıda bulundu.

Koalisyon'dan Peşmerge Güçlerinin birleştirilmesine ilişkin uyarı

IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon Güçlerinin Irak-Suriye Komutanı Tümgeneral Matthew W. McFarlane başkent Erbil'de bir basın toplantısı düzenleyerek, Peşmerge Bakanlığı bünyesinde yürütülen reform ve yeniden yapılanma süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Peşmerge Bakanlığına hala bir ismin atanmamasının Peşmerge Güçlerinin birleştirilmesi sürecini sekteye uğratttığını belirten Tümgeneral McFarlane, birleştirme sürecinin tamamlanmaması halinde Peşmerge Bakanlığına yapılan yardımların kesileceğini söyledi.

Tümgeneral Matthew W. McFarlane, "Mutabakat zaptındaki bazı hedeflere ulaşılması konusunda hayal kırıklığımızı ifade eden bir bildiri yayınladık" dedi.

 "Kürdistan Bölgesi  Hükümetini, iyi niyetini ve kararlılığını göstermesi için Peşmerge Bakanlığına bir bakan atamaya teşvik ediyoruz" diyen Koalisyon Güçleri Komutanı "Kürdistan Bölgesi Yönetimi mutabakat zaptı kapsamındaki reformları ve taahhütlerini yerine getiremezse, ABD Savunma Bakanlığı askeri ve güvenlik yardımı sağlamaya devam edemeyecek" şeklinde konuştu.