Erdoğan'dan hayatını kaybeden askerlere ilişkin açıklama

Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki ‘Pençe-Kilit’ operasyonunda son iki günde 12 askerin hayatını kaybetmesine ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi.

Erdoğan'dan hayatını kaybeden askerlere ilişkin açıklama

Erdoğan, "Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız" açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet, makamları âli olsun. Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan paylaşımında şunları kaydetti:

"Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin."

İYİ Parti’den milli yas çağrısı

Öte yandan İYİ Parti'den "milli yas" çağrısı geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kamuoyuna! Şehitlerimizi uğurlarken, bu ihanete karşı milletçe birlik ve beraberliğimizi daha güçlü şekilde ortaya koyabilmek için İYİ Parti olarak, Milli Yas ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Şüphesiz bugün aldığımız her nefes onların sayesindedir. Aziz ruhları şad olsun!"

Son iki günde 12 asker 20 PKK'li hayatını kaybetti

MSB, 22-23 Aralık tarihlerinde "pençe Kilit" bölgesinde yaşanan çatışmalarda 12 asker ile 20 PKK'linin öldürüldüğünü duyurdu.

PKK'nin askeri yapılanması HPG ise çatışmalarda 27 asker ve 1 üyelerinin hayatını kaybettiğini savundu.