Erdoğan: Harekat başladı

Erdoğan: Harekat başladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'dan askeri harekatın başladığını duyurdu.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yığınak yaptığı Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Serekani'yede (Resulayn) Türkiye jetleri 5 noktayı vurdu. Akçakale'nin karşısındaki Gire Spi'den de (Tel Abyad) dumanlar yükseldiği belirtiliyor.

Askeri kaynaklar daha sonra başlatılacak kara harekatından önce belirlenen noktaların vurulduğunu söyledi.

Reuters, Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) ait mühimmat depolarının vurulduğunu duyurdu.

Reuters'ın Türkiye güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, hava saldırıları topçu atışlarıyla destekleniyor. 

Karar harekatının bombardımanın sonuçlarına göre başlatılacağı  belirtildi.

Fırat'ın doğusunu hedef alan uçakların Diyarbakır'dan havalandığı öğrenildi. DSG  her iki bölgeden de daha önce çekilmişti.

Askeri harekatın başladığını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter'dan duyurdu.

Harekatın adını Barış Pınarı olarak duyuran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve IŞİD  terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır.  Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir" dedi.

Harekatın iki aşamalı olması ve Serekaniye ve Gire Spi'ye müdahale edilmesi hedefleniyor. Bu anlamda Akçakale ve Ceylanpınar harekatın iki ana merkezi olacak. 

Harekat öncesinde sınır bölgesine büyük çapta sevkiyat yapıldı. Bölgeye Denizli, Dersim, Sarıkamış, Sakarya, Siirt, Bolu ve Kayseri komando tugaylarından 5 bin kişilik birlik sevk edildi. Zırhlı birliklerden de takviye yapıldı.