DEM Parti'den CHP ile ittifak mesajı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, CHP ile olası bir yerel seçim iş birliğinin eşit koşullarda ve şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Kiminle iş birliği içinde olacaksak, o iş birliği eşit koşullarda, masa etrafında herkesin gözü önünde görünür bir şekilde olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'den CHP ile ittifak mesajı

31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimler için partilerin iş birliği ve ittifak temasları devam ediyor.

"İş birliği olacaksa herkesin gözü önünde olmalı"

Yerel seçimlerde iş birliği ve ittifak görüşmelerinin eşit koşullarda ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini istediklerini vurgulayan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, "Kiminle iş birliği içinde olacaksak, o iş birliği eşit koşullarda, masa etrafında herkesin gözü önünde görünür bir şekilde olsun istiyoruz" ifadelerini kullanarak, kapalı kapılar ardındaki tartışmalardan yorulduklarını ve bu tür bir sürecin toplumun ve seçmenin hak etmediğini vurguladı.

2019'daki seçim stratejisinden ziyade kendi seçmenlerinin iradesinin sonuçlara yansımasını istediklerini söyleyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, "Kapalı kapılar ardında bizi yıpratan bir tartışma oldu. Yanımızda gözükün, gözükmeyin. Biz bu tartışmadan yorulduk. Bu toplum bunu hak etmiyor, DEM Parti’nin seçmeni de hak etmiyor. Türkiye hak etmiyor bunu" dedi.

"Henüz konuşulmuş bir şey yok"

Parlamentoda grubu olan partilerin eşit haklara sahip olduğuna dikkat çeken DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları,"Bizim için tek başına iş birliği yapmak da yeterli olmayacaktır. O yüzden baştan açık, şeffaf, demokratik ilkeler çerçevesinde masaya oturulacaksa, diyalog kurulacaksa, bu ortaklıkları konuşmaya hazırız. Ancak daha henüz oturulmuş, konuşulmuş, müzakere edilmiş hiçbir şey yok" şeklinde konuştu.