Erdoğan ve Bahçeli, depremin 15'inci gününde Hatay'da

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Maraş merkezli depremlerin 15'inci gününde Hatay'a gitti.

Erdoğan ve Bahçeli, depremin 15'inci gününde Hatay'da

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Maraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'a gitti.

Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinin ardından Bahçeli ile birlikte uçakla Hatay'a hareket etti.

İkili, kentte bakanların ve bürokratların bulunduğu kalabalık bir ekiple arama kurtarma çalışmalarına katılanlarla selamlaşıp fotoğraf çektirdikten sonra makam araçlarına binerek bölgeden ayrıldılar. Kürsü kurulmadı ve açıklama yapılmadı.

Ziyaret depremlerin 15'inci gününde gerçekleşti.

Erdoğan, Hatay'ı ziyaretinin ardından Maraş'a da gidecek.

Erdoğan gitti diye Ankara’da kaldığını söylemişti

Partisinin 14 Şubat'taki grup toplantısında bölgeye gitmemesini savunan Bahçeli, devletin görevinin gereğini dört başı mamur şekilde yaptığını iddia etmişti.

Bahçeli, bu konuşmasında "Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızla buluştu. Ben de titiz ve hassas kurtarma çalışmalarını meşgul etmemek, bilhassa Cumhurbaşkanımızın deprem bölgesinde olmasından dolayı gelişmeleri anbean Ankara'dan takip ettim. Depremden zarar görmüş illerimizi ziyaret etmek maksadıyla makul bir zaman kollamıştım. O zaman gelmiştir. Şimdi vakit yollara düşme vaktidir. Hepsini birden sırayla ziyaret edeceğim" sözlerini sarf etmişti.