MSB: YPG'nin saldırısında 4 asker yaralandı

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı Efrin ve Suriye’nin kuzeyinden düzenlenen saldırıda 4 askerin yaralandığını duyurdu. DSG ise TSK’nın Efrin’e bağlı köyler ile Minix havaalanını yoğun bir şekilde bombaladığını duyurdu.

MSB: YPG'nin saldırısında 4 asker yaralandı

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada “Zeytin Dalı” (Efrin) ve Fırat Kalkanı (Azez, El Bab, Cerablus) üs bölgelerinden düzenlenen saldırılarda 4 askerin yaralandığı bildirildi. 

MSB’den yapılan açıklamada, YPG'nin  Efrin ve Suriye'nin kuzeyindeki üs bölgelerine eş zamanlı havan ve ÇNRA (Çok Namlulu Roketatar) atışları yaptığı belirtildi.

Saldırıda yaralanan 4 askerin Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, "Belirlenen hedefler derhal güçlü şekilde vurularak, teröristlere misliyle karşılık veriliyor" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yakın haber ajanslarında yer alan haberlerde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Efrin’in Şera ilçesine bağlı Elqemiye, Merenaz, Tatmeraş, Şewarxe, Malikiye ve Irşadiye köyleri ile Şehba bölgesindeki Minix Havalimanı ile Bêlûniyê köyüne yönelik bombardıman yaptığı kaydedildi.

Yerel basına göre bombardımanlar devam ediyor ve aynı zamanda bölgede insansız hava araçları keşif uçuşları yapıyor.