MSD Eşbaşkanı: Suriye’de tüm taraflarla diyaloğa hazırız

MSD Eşbaşkanı Leyla Kahraman, “Suriye’de gerçek bir barışın sağlanması ve Suriye krizinin çözülmesi için tüm taraflarla diyaloğu kabul ediyoruz” dedi.

MSD Eşbaşkanı: Suriye’de tüm taraflarla diyaloğa hazırız

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı Leyla Kahraman, Suriye’de yaşanan çatışmaların son bulması ve sorunların çözümüne dair ANHA’ya konuştu.

Kahraman, “Suriye krizinin 13’üncü yıl dönümünde devrimi başarıya ulaştırabiliriz. Tüm Suriyelilerin birleşeceği, merkezi olmayan, çok renkli ve demokratik bir Suriye’ye öncülük edebiliriz. Suriye’de 13 yıllık krizin ardından bugün de herhangi bir çözümü ufukta göremiyoruz. Devrim yolundan çıkıldı, askeri, uluslararası ve dış güçler müdahale etti” diye belirtti.

‘Barışın sağlanması için diyaloğa hazırız’

MSD Eş Başkanı, Suriye’nin işgal altındaki bölgelerinde yaşanan ihlallere değindi ve Türkiye’nin demografiye müdahale ettiğine işaret ederek şunları söyledi:

“Bu işgali ve işgalci güçlerin demografik yapıyı değiştirme girişimlerini tamamen reddediyoruz. Türk devleti, işgal altındaki bölgelerde tüm uluslararası hukuk ve yasaları ihlal ediyor. Suriye’de gerçek bir barışın sağlanması ve Suriye krizinin çözülmesi için genel olarak tüm taraflarla diyaloğu kabul ediyoruz. Bu nedenle MSD’nin önemli bir rolü var. O da bu güçleri bir araya getirip, tüm Suriyelilere daha iyi bir gelecek sağlamaktır.”