Muharrem İnce: CHP Kürt seçmene teşekkür etmedi

Muharrem İnce: CHP Kürt seçmene teşekkür etmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Muharrem İnce, partisinin son seçimi Kürtler sayesinde kazandığını ama bir teşekkür bile etmediğini söyledi.

CHP’den ayrılarak yeni parti kuracağı iddiasıyla gündeme gelen Muharrem İnce, kameraların karşısına geçti.

İnce, “Bugün başlattığımız hareketin adı ‘Bin Günde Memleket’ hareketidir. 4 Eylül’de hareketimizi başlatacağız” dedi.

Bilen bilmeyen herkesin konuştuğunu şimdi ise Muharrem İnce’nin konuşacağını belirten İnce, kötü gidişattan CHP’nin de nasibini aldığını ifade etti..

CHP ile özdeşleşmiş olan ön seçimin artık olmadığını kaydeden İnce, sözlerine şunları ekledi:

“Kurultaylarımızda beş dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekir.  Bugün Kurultay'da Genel Başkan bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir. Kendisi konuşup çekip gitmiştir. Kadın Kolları Kurultayı'na katılma zahmeti bile göstermemiştir. Kurultay iradesini de tanımayan bir Genel Başkan vardır şimdi.

'Ömrüm CHP zihniyetiyle mücadeleyle geçti' diyen dostlarına değil kendi evlatlarına güvenmelidir. Ayrılsam bile CHP'yi kurtarmak için ayrılırım. Biz Türkiye'ye yeni bir seçenek sunuyoruz.

Türkiye’nin sorunları ortak akılla ve ortak değerlere sımsıkı sarılarak çözülür. Türkiye seçeneksiz değildir. Türk seçmeni tutucu da değildir. Yüzde 80’i değişkendir. Ben inanıyorum ki 50 + 1 mümkündür.

Bugün başlattığımız hareket 'Bin Günde Memleket' hareketidir. Önümüzdeki günlerde bu kadroyla yola çıkacağız. Bu hareket gücünü de finansmanını da milletten alacaktır. 4 Eylül’de hareketimizi başlatacağız. Bu hareket aklı ve bilimi temel alacaktır. Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır.

4 Eylül'de Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas’ta olacağız.

Seçim gecesi neler yaşandı?

Mitingde görevlendirdiğim arkadaşım listeye konulmamış. Sıfır moralle miting yaptırdılar bana. Bana yakın isimleri milletvekili adayı yapmıyorlar. Bu psikolojide miting yaptırıyorlar moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Geldik seçim gecesine. Bana bilgi verin dedim bilgi vermiyorlar.

İkinci tura kaldı mı kalmadı mı? Bilmiyorum. 13 bin sandıkta CHP’nin gözlemcisi yok. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Gece yarısı bizim genel başkan yardımcılarımız çıktı seçim ikinci tura kaldı dedi. Nerden biliyorsun. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar.

O gece krizi kötü yönetmiş olabilirim özür diliyorum ama bana veri veremediler. Seçim geçmiş parti seçimi tartışıyor beni davet etmiyorlar. Genel başkanın iktidara yürümek hedefi yok.  Son seçimi Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Genel başkan Kürt seçmene teşekkür etmedi.

Beştepe'ye giden CHP'li isim iddiası

Bir CHP’li saraya gitmiş. Yapmayın etmeyin Genel Başkan'ı arıyorum ‘gelin bir araya gelelim’ diye. İki gazeteciye dava açtım Genel Merkez açamadı. Acaba Genel Başkan Yardımcıları'ndan biri mi gitti. İnsanın aklına bu geliyor.”