YNK'li eski yönetici: "PKK mücadele yöntemini değiştirmeli"

YNK'li eski yönetici: "PKK mücadele yöntemini değiştirmeli"

Eski YNK yöneticisi Kürt siyasetçi Cemîl Hewramî, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nin toprak egemenlik haklarına saygı duyması gerektiğini belirterek, PKK’nin de silahı bir yana bırakarak artık siyasi çalışmalara geçmesi gerektiğini söyledi.

İki gün önce TSK’ya bağlı savaş uçakları Soran ilçesine bağlı Sidekan kasabasının Doskê bölgesinde PKK’liler ile görüşmeye giden Irak Muhafız Güçleri’ne ait bir aracı bombalamış, bombalamada 2 Kürt komutan şehit düşmüş ve 4 asker yaralanmıştı.

Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi sınırında PKK’ye yönelik operasyonlarını BasNews’e değerlendiren YNK’nin eski yöneticisi Kürt siyasetçi Cemîl Hewramî, bu dönemde silahlı mücadelenin artık öneminin kalmadığını belirterek, “Eğer PKK siyasi mücadeleyi tercih ederse, sivil halk öldürülmez, Güney Kürdistan’a yönelik de bir tehlike sözkonusu olmaz” dedi.

Hem Türkiye’nin hem de PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik haklarına saygı göstermesini ve sivillerin ölümüne sebebiyet vermemeleri gerektiğinin altını çizen Cemîl Hewramî,  “Türkiye operasyonlarına son vermeli. PKK de silahlı mücadeleye son vermeli ve artık sivil-siyasi mücadeleye başlamı” şeklinde konuştu.