Munzur Çayı'na uçan araçtaki kayıp Diyarbakırlı 3 genç aranıyor

Dersim-Ovacık (Pulur) karayolunda özel bir aracın Munzur Çayı’na uçması sonucu kaybolan 3 genci arama çalışmalarına ikinci günde devam edildi.

Munzur Çayı'na uçan araçtaki kayıp Diyarbakırlı 3 genç aranıyor
Foto: Rudaw

Dersim’de dün Ovacık karayolunda özel bir otomobilin Munzur Çayı’na düşmesi sonucu kaybolan 3 genci arama çalışmalarına 250 kişilik ekip katılıyor. Ekiplerin yaptığı çalışmadan şu ana kadar bir sonuç elde edilemedi.

Diyarbakır’dan (Amed) gezmek için Dersim’e giden ve içinde Azat Demiral (21), Mehmet Can Demiral (22) ve Baran Aslan Taş’ın (22) bulunduğu özel otomobil, Ovacık karayolunun 40. kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Munzur Çayı’na uçmuştu.

Kazayı gören arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye 112, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekipleri sevk edilmişti. Ekipler tarafından dün yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamazken bugün sabahın erken saatlerinde çalışmalara yeniden başlandı.

Aracın çaya uçtuğu bölgede vinç yardımıyla jandarma arama kurtarma (JAK) ekipleri tarafından arama çalışması yapılırken, su altı kameralarıyla da bölge taranıyor.

Dersim’in yanı sıra civar illerden gelen ekiplerin de destek verdiği çalışmalar kapsamında kent merkezine kadar uzanan Uzunçayır Baraj Gölü’nde de botlarla su üstü aramaları gerçekleştiriliyor.

Kaza nedeniyle gençlerin aileleri Dersim’e gelerek çalışmaları takip ederken bazı yakınları zaman zaman fenalık geçirdi.

Diyarbakır’dan Dersim’e gelen gençlerin yakınlarından Mervi Şah ve Hacı Şah, çalışmaların ağır ilerlediğini yeterli müdahalenin yapılmadığını ifade ederek tepki gösterdi.

Maçoğlu: İki ekip halinde çalışıyoruz

İki ekiple arama çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, “Bize gelen duyumda 3 genç arkadaşımız araçla suya uçtu, haber gelir gelmez arama kurtarma ve su altı ekiplerimiz buraya geldi. İki ekip halinde çalışıyoruz, suyun fazla olmasından ötürü daha çok ağaçlık alana bakıyoruz. Suyun debisinin yüksek olması ve bulanık olması arama çalıştırmaları zorlaştırıyor. Buradan başlayarak iki günden beri Dersim merkeze kadar çalışmalarımı yürüteceğiz. İstanbul ve benzeri belediyelerle koordinasyon kurduk oradaki ekipleri de bu çalışmalara dahil edeceğiz” diye konuştu.

Şu ana kadar herhangi bir sonuç elde edilemeyen arama-kurtarma çalışmalarının Munzur Çayı’nın debisinin yüksek olması nedeniyle güçlükle yürütülebildiği kaydedildi.

Öte yandan gençlerden ikisinin Diyarbakır'ın Çınar ilçesi, birinin Hani nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.