Neçirvan Barzani: İran’ın saldırıları için herhangi bir mazeret görmüyoruz

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin komşuları için bir tehdit kaynağı olmasına izin vermediklerini hatırlatarak, buna rağmen İran’ın füze ve insansız hava araçları ile saldırması için herhangi bir "mazeret görmediklerini" söyledi. Barzani, Bağdat'a saldırılara bir "sınır" koyma çağrısında bulundu.

Neçirvan Barzani: İran’ın saldırıları için herhangi bir mazeret görmüyoruz

Başkent Erbil’de, Kürdistan İnovasyon Enstitüsü’nün açılışı için bir tören düzenlendi.

Törene, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile hükümet yetkilileri katıldı.

Burada konuşan Neçirvan Barzani, "Kürdistan Bölgesi’nin, bölgede istikrar unsuru olmak istediğini ve İran dahil tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde olmak istediğini vurgulamak istiyorum. Biz Kürdistan Bölgesi topraklarının komşularımıza karşı tehdit kaynağı olmaması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Barzani, “Ama biz füzelerin ve İHA'ların Kürdistan'a gönderilmesinde bir mazeret görmüyoruz" diye ekledi.

Saldırıların Irak’ın egemenliğinin ihlali anlamına geldiğini ifade eden Barzani,  Bağdat’tan bu tür saldırılara karşı sessiz kalmamasını ve bir “sınır” getirilmesini istedi.

İran bir kez daha Rojhılatlı Kürt partilerin karargahına saldırdı

İran Devrim Muhafızları Ordusu bugün sabah saatlerinde Erbil’in Koye ilçesindeki İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) karargahı ile Süleymaniye’nin Zirgwêz köyündeki İran Kürdistan Emekçiler Topluluğu’nun (Komele) karargahına füze ve kamikaze İHA’larla saldırı düzenledi.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci, saldırının ardından olay bölgesine ambulans ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini söyledi. Bakan Berzenci, “Şu ana kadar hastanelere 1 şehit ile 8 yaralı nakledildi” dedi.