Başbakan: "Mesud Barzani Kürdistan'ın meşru haklarının sembolüdür"

Başbakan: "Mesud Barzani Kürdistan'ın meşru haklarının sembolüdür"

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, PDK’nin kuruluş yıldönümü ve Başkan Mesud Barzani’nin doğum günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başbakan mesajında “Partimiz ve Barzani Kürdistan halkının meşru haklarının sembolü olmuştur” dedi.

Başbakan kutlama mesajında Kürdistan Demokrat Partisi’nin(PDK) ve Başkan Mesud Barzani’nin aynı tarihe denk gelen 74’üncü yaş gününde hem PDK kadroları ve taraftarlarını hem de Başkan Barzani’nin doum gününü kutladı.

Mesajda “PDK’nin 74’üncü kuruluş yıldönümü ve Ulusal Başkan Sayın Mesud Barzani’nin doğum gününü tüm direnişçi ve ulusal davaya gönül vermiş tüm Kürdistanlılar ile partinin kadro, üye ve taraftarlarına kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Başbakan, Kürdistan coğrafyasında kurulan, Kürdistan halkının kurtuluş mücadelesinde  rol oynayan en büyük parti olan PDK’nin kurulmasına öncülük eden Ölümsüz Barzani’yi anarak “Ulusun babası Ölümsüz Barzani’nin öncülüğünde kurulan parti, özgürlük mücadelesinde Kürdistan’da direniş, ve ulusalllık ruhunun yeniden canlanmasında önemli bir rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.

Başbakan mesajının devamında “Zulüm sistemine karşı halkımızın kimliğini korumak için partimiz yüzlerce destan ve başarıya imza atmış, Kürdistan halkının tarihinde birçok kazanım elde eden partimiz, tüm Kürdistan parçaları ve  Ortadoğu’da özgürlük mücadeleri için  çelikten bir kale olmuştur” dedi.

“Partimiz ve Barzani Kürdistan halkının meşru haklarının sembolü olmuştur” diyen Mesrur Barzani mesajını “Bundan ötürü düşmanlarımız her zaman tüm partilerden önce PDK’yi hedef almıştır. Partimiz Kürdistan’nın dünya siyasi haritasında yer alması için diğer partiler ile birlikte baş eğmez ve direniş mücadelesini sürdürmektedir” ifadeleriyle sürdürdü.

Başkan Barzani’nin mücadelesine de mesajında değinen Başbakan, “Başkan Barzani ulusal bir önder olarak, gerek teröristlere ve düşmana karşı en ön cephede,   gerekse dünya diplomasi alanında Kürdistan halkının iradesinin başarıya ulaşmasını sağlamış, Kürdistan halkının diğer bileşenlerle kardeşçe yaşamasının zeminin yaratmış, halkımızın meşru haklarını elde etmesi ve kendi olması için umutları her zaman canlı tutmasını sağlamıştır” dedi.

Başbakan mesajında salgın nedeniyle Kürdistan Bölgesi ve genel bölgede yaşanan siyasi, ekonomik ve sağlık alanında yaşanan zor sürece de dikkat çekerek,  “Bu zorlu süreci hep beraber sağlıklı şekilde aşmak için, herşeyden önce tüm Kürdistan’ın iç birliğini sağlaması, bu çerçevede tüm siyasi tarafların sorumluluk üstlenmesini, tüm srunların diyalog ve barışçıl yollarla birlikte çözmemizi umud ediyorum” çağrısında bulundu.

Başnakan mesajının sonunda şehit, Enfal  kurbanlarının ve siyasi tutukluların aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkını kutladı, Başkan Barzani’ye uzun ömürler dileyerek, “Umarım onun önderliğinde halkımız tüm haklarına kavuşur” dileklerinde bulundu.